Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Бащата в легнало положение

В легнало положение бащата преобръща наопаки света на малкото. Както слънцето е в небесата и не слиза на земя­та, така и мъжката фигура – бащата, е винаги в изправено положение. На плажа може да се наблюдава как малкото две-тритодишно дете се преструва, че не разбира, сякаш не вижда, че на пясъка лежи баща му.

По-късно тази реакция отшумява и не се появява повече — легнал или изправен, в неговите очи бащата си остава баща, за разлика от майка­та.

Всички познаваме задоволството на малкото, което едва проходило, с лекота стъпва върху майка си, докато се е излегнала. Иди разбери!

Текстът е откъс от книгата на Франсоаз Долто „Основни етапи на детството“

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /home/detsdxj8/public_html/wp-content/themes/soulmedic/framework/loops/content-single.php on line 157

No Comments

Post a Comment