Не забравяйте за мъжа и жената- препоръка 14 от поредицата „През погледа на детски психолог“

ЧЕСТО, РОДИТЕЛИТЕ ДОПУСКАТ ГРЕШКА, КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СМЪРТОНОСНА ЗА СЕМЕЙСТВОТО: ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ПРЕДИ ДА СА МАЙКА И БАЩА, СА МЪЖ И ЖЕНА!

 

Увлечени в новото си амплоа на родители, изкривяваме фундаментално реалността, което често ни коства, дори семейството: изтласкваме собствената си принадлежност към съответния пол и тотално спираме да разглеждаме партньора си като представител на противоположния.

Напрежението, породено от „запушването“ на тези базисни потребности, бързо стига до своя критичен максимум, при взривното разтоварване на, което, последствията са с неблагоприятен изход за всички

Родители, помнете основното правило:

За да бъдете успешни майка и баща, преди това е необходимо да функционирате адекватно, като мъж и жена!

 

Проверено лично от позицията ми на родител и детски психолог.

Валентин Стоилов

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment