Агресивност и разглезеност

Въпрос № 11

Публикувано на 07.03.2010, 15:00:46 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

имам вапрос кам стоилов имам син на 5 години вав германиа сме и ниама достатачно контакт сас деса понеже не знае езика и си играе сам но забелиазах че откакто сме тук стана много агресивен и нервен дали проблемат нее от това че израсна много разглезен

 

Отговор:

 

Здравейте,

Преместването на едно дете от един квартал в друг, обикновено е доста стресиращо, а ако към това се прибави и смяна на училището, нещата се усложняват допълнително.Смяната на държава, култура и език пък е съвсем стресиращ и съответно фрустриращ фактор за всеки един възрастен, да не говорим пък за дете (макар, че често последващата адаптация е по- бърза и адекватна при децата, от колкото при възрастните).

Добре е да осигурите приятелска и подкрепяща среда у дома, за да успее да навлезе по- спокойно и уверено в новата и абсолютно чужда обстановка.

Дръжте ме в течение на случващото се, за да мога да ви бъда полезен до колкото е по силите ми от разстояние.

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment