Специалността „Психология“ отново е най-желаната в Софийския университет

Както пише „Дневник“ и тази година, като миналата, на редовната кандидат-студентска кампания в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ има най-голям наплив към специалността „Психология“. След нея се нареждат „Публична администрация“ и „Английска филология“, съобщиха от пресцентъра на най-старото висше училище в България след като вчера излезе първото класиране от лятната кампания.

По нататък в топ 10 на желанията на кандидатите се нареждат „Социални дейности“, „Културология“, „Българска филология“, „Педагогика“. На осмо и девето място са специалностите от Факултета по математика и информатика „Компютърни науки“ и „Софтуерно инженерство“ и накрая – „Предучилищна и начална училищна педагогика“.

Общо 7795 са кандидатите, подали документи за прием в лятната кампания тази година. Тези от тях, които са приети имат време до 17 юли да потвърдят или да се запишат, за това, за което са се класирали. Ако не са приети, остава да чакат втория етап на класирането, където ще участват автоматично. Резултатите от него ще бъдат оповестенина 21 юли, а записването ще е от 22 до 24 юли.

На 28 юли 2015 г. ще бъде обявен и третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 29 – 31 юли 2015 г.

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment