Симулиране на неразположение преди отиване на градина

Въпрос № 5

Публикувано на 26.03.2013, 08:49 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

Здравейте г-н Стоилов има следният проблем.Дъщеря ми е на 6 год. бяхме болни и един месец си стояхме в къщи и сега като ходим на детска градина плачем, а преди ходехме с голямо желание.Но това не е всичко измисля си всеки ден различни болки в корема, гърдите, било и кисело в устата, дразнело я гърлото и т.н.Казва, че сънува кошмари.Какво да правим как да се справим.Благодаря предварително.

 

Отговор:

 

Здравейте,

Всъщност Вие почти сте се справили с проблема: освен, че си давате сметка от кога и поради какви причини се е появил въпросният симптом, разбирате, че поведението, което се демонстрира няма много общо с физическото неразположение, а по- скоро с психическо такова.

Кое в момента Ви затруднява: да наречете ситуацията с реалните думи пред дъщеря си (така, както го правите тук), да определите някакви Ваши правила и да следите за изпълняването им, или се опасявате, че ако откажете или действате по- „твърдо“, дъщеря Ви ще Ви намрази и ще реши, че не сте „добри родители“?

Ако не успявате да намерите верния път към себе си, като майка и към дъщеря си, консултирайте се с детски психолог, за да снемете този излишен товар от раменете си.

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment