Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Възпитаване на търпение и постоянство

Въпрос № 5

Публикувано на 13.03.2009, 16:09:33 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

 

Здравейте имам син на 10 год искам да го науча на търпение и че за да получиш успехи трябва сам да се потрудиш опитвам много неща но бих искала да ме посъветвате Вие Благодаря предварително

 

Отговор:

 

Здравейте,

Търпението и постоянството са качества, които всеки родител би искал да види в детето си.

Това е дълъг и труден процес,където удачно би било да изоставим ентусиазма и да се заредим с разбиране и приемане-личният пример в тази ситуация е много възпитаващ.

От гледна точка на психолог, за мен търпението е и отлагане на удоволствието за един по-късен етап.Този отказ,обаче по-лесно и адекватно се възприема и навлиза през образа на бащата,тъй като Вие като жена сте в позиция, която е даваща, докато добрият баща е този, който може да даде но не дава и съответно може да забрани.

Все пак за да има реална полза от някаква препоръка е необходимо ситуацията да бъде описана възможно по-подробно,което не винаги е възможно поради факта, че форумът е обществен и не е коректно да се публикуват прекалено лични данни или преживявания.

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment