Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Напикаване и през деня и през нощта

Въпрос № 10

Публикувано на 07.03.2014, 19:53 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

Здравейте,детето ми е на 5 години.От около година и половина започна да се напикава и през деня и през нощта.Когато е на градина цял ден не се напикава,на обяд спи с памперс ,защото задължително е напикан.Не му се карам за това,просто му обяснявам ,че не е хубаво .Дали да посетим детски психолог?Здравословен проблем няма.Просто стои и стиска ,но не отива до тоалетна.

 

Отговор:

 

Здравейте,

вероятно има някаква причина детето Ви да се напикава единствено, когато е заспал, която причина е добре да разпознаем, защото за момента е симптом на нещо, което не може да бъде изказано, но по заобиколен начин ни индикира за себе си.

Казвате, че докато е буден не се напикава, но когато заспи, се отпуска „дълбоко“ и тогава губи контрола. Т.е. въпроса е, дали сънят му е много дълбок и не успява да се събуди навреме или, докато е буден, през цялото време нещо го кара да е „стегнат“ и заспивайки се отпуска до степен, да не успява да контролира тазовите си резервоари.

„Да“ е отговора на въпроса Ви, дали е хубаво да посетите детски психолог: със сигурност няма да навреди и също със сигурност ще Ви помогне да направите крачка напред, в разбирането на детето си.

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /home/detsdxj8/public_html/wp-content/themes/soulmedic/framework/loops/content-single.php on line 157

No Comments

Post a Comment