Непослушание в предучилищната група

Въпрос № 6

Публикувано на 08.10.2009, 11:59:51 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

Имам доста голям проблем с детето тъй като отказва да посещава детска градина и не слуша-става агресивен не изпълнява нарежданията на госпожите-сега е предучилищна и всеки ден се противопоставя на нарежданията им.Въпроса ми е дали е по добре да го запиша на предучилищна в училище

 

Отговор:

 

Здравейте,

каква е реакцията на съпруга Ви към подобно поведение на сина Ви?

Какво според Вас е отключило агресивността му: свръх- изисквания от страна на преподавателите, липса на респект към учителите и институцията като цяло, перманентно незачитане на правила, норми и забрани, без значение от кого са установени…Или причината е друга?

В най- общ план предучилищната група (освен, че на много места е задължителна) има добър структуриращ и развиващ ефект върху детето.

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment