Провокативно поведение извън дома

Въпрос № 3

Публикувано на 08.01.2010, 17:45:59 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

 

Здравейте!Много се радвам че има и такъв вариант за консултация!Моето момиченце е 2клас и е много добро дете но преди 3седмици направи голяма глупост-изхвърлила е през прозореца в училище телефона на нейна съученичка и на въпроса защо-отговаря-незнам С таткото решихме че трябва да има сериозно наказание и да потърсиме връзка с психолог .Понеже е поканена на 3 рожденни дни в 3 поредни седмици той реши че наказанието ще бъде да не отиде на празниците. На мен ми се струва много строга мярка.Какво ще ме посъветвате Вие?

 

Отговор:

 

Здравейте,

може би чрез това свое действие дъщеря Ви е искала да каже нещо- на Вас, научителката или пък на съучениците си.

Твърде вероятно е тя наистина да не знае истинските причини за тази своя постъпка, но едно е сигурно- има нещо вътре в нея, което иска да заяви за себе си, но все още не успява да намери пътя през думите.

Потърсете услугите на специалист, вместо да режете симптома- това би могло да направи така, че при необходимост ще трябва да се работи „на сляпо“.

Като пишете, че заради простъпката и трябва да има сериозно наказание и да я отведете на психолог, последното включва ли се към наказанието? 😉

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment