Обяснете разликата между интимността и порнографията- препоръка 25 от поредицата „През погледа на детски психолог“

ПОДКРЕПЕТЕ ТИЙНЕИДЖЪРИТЕ В НАМИРАНЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПОРНОГРАФИЯТА И СЪПРЕЖИВЯНАТА ИНТИМНОСТ МЕЖДУ МЪЖА И ЖЕНАТА, ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ В СТРАНЕН И ОБЪРКАН СВЯТ, КЪДЕТО НОРМАТА Е СЧИТАНА ЗА ЛУДОСТ, А ПАТОЛОГИЯТА- ЗА НОРМАЛНОСТ…

 

Както можеше да се очаква, жадуваната свобода от всякакво естество, се превърна в свободия, която вместо да ни даде нови усещания, ни отне съществуващите. С особена сила, това важи за интимния свят на човек, като най- уязвими са младежите, поради липсата на достатъчен преживелищен опит и умения за вадене на изводи от наученото.

Родители, научете се да чувате повече от, колкото да говорите, за да не пропуснете подходящите моменти, когато младежите провокират дискусия по тази, деликатна сфера: ненатрапчиво им помогнете да асоциират сексуалността, като лично и интимно преживяване, а не, като сурогат за всеобщо ползване, ала „Биг Брадър“…

 

Подкрепете децата си в разбирането, че излагането, интимния свят на човек, на показ, не е геройство, а самоубийство, водещо до страдание, поради неминуемата загуба на желанието.

 

Проверено лично от позицията ми на родител и детски психолог.

Валентин Стоилов

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment