Непослушание и инатене

Въпрос № 65

Публикувано на 24.03.2014, 10:47 ч.

Въпросът е копиран в оригиналния му вариант без никаква редакция и е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

здравеите от извесно време не мога да постигна синхром с моят син които е на 7г.гожоря му показжам и обяснявам но тои сякаш не ме разбира бинаги прави тожа което си е наумил и незнам какжо да правя карам му се наказжам го но няма ефект моля ви помогнете ми да изляза от тази ситуация

 

Отговор:

 

Здравейте,

трудно успях да се ориентирам в написаното от Вас, но доколкото разбрах става дума за затруднения със сина Ви, който не желае да „слуша“.

Обяснявате как му „говорите“, но той не иска да Ви чуе, което ме кара да се замисля по въпроса, къде е мястото на съпруга Ви, във възпитанието му? Сама ли отглеждате сина си и, ако цялото бреме по възпитанието му е на Вашите плещи, то има ли авторитет с, който сина Ви да се съобразява?

Знаете, че възпитанието, винаги се случва под формата на триада, един трети, на когото да се позовавате, не задължително реален баща или реална фигура, но авторитет, когото Вие самата приемате, и с когото постепенно и синът Ви свиква да се съобразява. Диадичното (т.е. само между дете и един родител) възпитание е обречено на неуспех, защото детето смята, че родителят иска от него нещо по силата на своето собствено желание, а не по силата на някакви ясни или всеобщи закони. Препоръчително е да се консултирате с детски психолог.

 

*За допълнителна информация по темата или за да запишете консултация, моля позвънете на телефон 00359 87 65 151 34

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment