Ревност при юношите

Въпрос № 14

Публикувано на 19.02.2010, 10:03:43 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

 

Здравейте, моля Ви за съвет имаме дъщеря на 19 години ,която си има приятел,много хубаво дете, но е ужасно ревнива спрямо него и започва да ни плаши.Той е по-голям от нея с 10 години ,една сериозна разлика.Ние като родители в началото не можехме да приемем това за нормална връзка , но с течение на времето се примирихме.Но вчера останахме много изненадани, когато той ни се оплака,от нея т.е ,че го заплашила със самоубииство, ако я остави.Ужасно се притеснихме, моля посъветвайте ни какво да направим!как да постъпим?

 

Отговор:

 

Здравейте,

В тази възраст тийнейджърите са особено трудни за разбиране, което води до трудност при изработването на адекватна реакция спрямо дадена провокация или демонстративно поведение.Ако желаете погледнете статията, която съм подготвил тук, на страниците на „Розали“, озаглавена „Юношеството-тази „ужасна възраст“, където съм засегнал подобна проблематика.

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment