Неспокойство и раздразнителност

Въпрос № 4

Публикувано на 14.12.2009, 13:46:12 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

 

Здравейте имам дъщеря на 2г и 6мл Отскоро посещаваме ясла.Детето е много неспокойно особено когато и се доспи.Започва да става раздразнителна хленчи изпада в истерия.Правила съм всякакви опити да говорим но не се повлиява.Иначе през друготовреме пак не мога да кажа че е много спокойна.Не дава ни една нюсвоя играчка на приятелите си и като започне да плаче не спира докато не и върнат играчката.И др такива неща .Общителна е говори почти постоянно.Не може да се задържи на едно място за дълго време.бързо губи интерес към каквото и да било.Примерно обича да гледа Пинокио и като свърши пак една истерия защо е свършило.Моля дайте ми съвет как да постъпя с тази малка душица искам да и помогна но не знам как.

 

Отговор:

 

Здравейте,
моля да ме извините, че съм пропуснал въпроса Ви.
Симптомите, които описвате в поведението на дъщеря си ме карат да мисля за невъзможната раздяла.

Фрустрацията от раздялата/загубата с даден предмет,обект или навик са толкова силни, че в един момент стават немислими. Това, разбира се дава и своето отражение върху изборите, които трябва да бъдат правени.
Обърнете внимание върху продукцията му(рисунки,занимания с кубчета, конструктори и т.н.)- предполагам, че често не довършва започнатото.

Автор:

Стоилов

Валентин Стоилов е бакалавър по психология, магистър по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. От 1999 година работи като детски психолог и педагог, от 2002 година и като терапевт към група за индивидуална психоаналитична психодрама. Редовен член е на Българска асоциация по психотерапия и БАПО. Управител на „Детско развитие“ ЕООД. Семеен, баща на тийнейджър.

No Comments

Post a Comment