Трудности с посещаване на детска градина

Въпрос № 37

Публикувано на 13.12.2014, 15:31 ч.

Въпросът е зададен тук: http://konsultant.rozali.com/komentari/27273_0.html#comments

Здравейте! Племенницата ми е на 5 години. Досега не е имало проблеми с ходенето на детска градина, но от 2 седмици ходи с големи трудности. Сутрин я води баба й. Рев, крещене по улиците, изскубване от ръката на баба си, бягане, понякога и търкаляне в снега. Представете си шока на 70 и няколко годишната жена, която не знае какво да прави и как да реагира! Моля ви, посъветвайте ме какво би могло да се направи в тази ситуация! Дали причината не е в това, че през зимния сезон баба й си е постоянно вкъщи и затова иска да остане? Не помагат нито обещания за подаръци от дядо Коледа, нито увещания, нито нищо… Баба й е на път да се разболее и аз сериозно се притеснявам.

 

Отговор:

 

Здравейте,

абсолютно права сте в допускането си, че една от основните причини за отказа на племенницата Ви, да ходи на градина е нейната баба! За какво му е на, което и да е дете, да ходи на детска градина, където трябва да спазва ред, правила, да се съобразява с други деца и учители, да не е абсолютният властелин в желанието на възрастния, при условие, че може да е на „бабина градина“, където повечето неща са позволени, баба готви любимите ястия, угажда всячески на детето, но най- вече то единственото (или поне – любимо) дете на баба!

Нека баща и да въведе много ясни и строги правила, като всекидневно съблюдава за изпълнението им, а също така, при възможност, нека той (не майка и, и в никакъв случай баба и!!!) да я води до градината.

No Comments

Post a Comment